Szeretettel köszöntök minden kedves Olvasót!

Ezen a blogon elképzeléseim szerint olyan mintákat, valamint megvalósult műveket láthattok, melyek segítségével mindannyian tehetünk együtt azért, hogy gazdag motívumkincsünk tovább éljen.

Számomra ez küldetés.
Ha alkotsz valamit,küldd el nekem a NOT@BAD.HU e-mail címre és én szívesen közkinccsé teszem itt a blogban.

2010. november 21., vasárnap

Karácsonyi csoda

Kedves Olvasóink!
Egy hónappal ezelőtt elhatároztuk,hogy szeretnénk gyűjtést szervezni a Madarász utcai gyermekklinika kis betegeinek,akinek kényszerűségből a kórházban kell tölteniük az Ünnepeket.Vagy azért,mert olyan az állapotuk,mely nem teszi lehetővé,hogy hazavigyék őket,vagy pedig egészen egyszerűen nincsen hová menniük.

Az egyik barátnőm segítségével (ezért utólag is nagy köszönet,Judit!) sikerült az egyik főorvosnővel személyesen is kapcsolatba lépni,ami nagyon örült,amikor meghallotta,mit tervezünk.Én szerettem volna mindenképpen elkerülni mindenféle közvetítő szervet,alapítványt,stb,ezért volt szükség erre a személyes kapcsolatra.Hallottam ugyanis olyan történeteket,hogy ezeknek a szervezeteknek az elosztói "lefölözik" az adományokat és úgy továbbítják az illetékesekhez.Éppen ezt szeretném elkerülni.

A doktornő első kérdése az volt,szeretnénk-e,hogy a sajtó jelen legyen,amikor megyünk.Mondtam,hogy szó sem lehet róla.

A gyűjtés nem anyagi jellegű,olyan értelemben,hogy nem pénzt gyűjtünk.
A cél az,hogy igazi örömet szerezhessünk a kicsiknek,hogy ajándékot kaphassanak.

Szeretnék megkérni mindenkit,aki olvas minket,hogy jelezzen vissza akár itt kommentben, akár a not@bad.hu e-mail címen,hogyha kedvet érez ahhoz,hogy részt vegyen az akciónkban.

A Magyar Kézművesek Boltjában rendszeresen megrendezésre kerülő alkotói klubban is felvetettük a kérdést és a lányok nagyon szívesen álltak a kezdeményezés mellé.Úgy terveztük,hogy kézzel készített ajándékokat készítünk,de aztán,ahogy egyre többen szereztek tudomást a tervről,jelentkeztek olyanok is,akik ugyan alkotni nem tudnak,de szívesen küldenének játékot,könyvet,akármit,ami boldoggá teheti a kicsiket.

MI is tehát a lényeg?
Szeretnénk AJÁNDÉKOT adni a gyerekeknek,nagyjából 20-30 max. 13 éves gyerekről van szó,fiúk-lányok vegyesen.Pontos létszámot érthető okokból csak az utolsó pillanatban fogunk tudni kapni ,de azt hiszem,ez nem lesz gond.

Mindennek nagyon örülünk,ami új vagy újnak néz ki,szép állapotú,hiszen a célunk nem az,hogy kapjanak Valamit,hanem az,hogy kiugorjanak a bőrükből,amikor meglátják.Boldogságot szeretnénk ajándékozni nekik ezen a csodálatos Ünnepen!

Aki tud,alkot valamit saját kezűleg,hiszen abba bele tudja csempészni a szeretetét is,örömét és ezzel is emeli a dolog fényét.Az egyik barátnőm,aki például nem alkot folyamatosan,csak hobbi szinten dekupázsol,kis ajándékdobozokat von majd be nekünk,amibe tehetjük az apróságokat.

Nagyon örülünk mindennek,ami ennek a korosztálynak való,kis ötletadónak íme:

Kislányok:
  • mesekönyvek,kifestők,színes ceruzák
  • babák,plüssök
  • hajbavalók
  • apró ékszerek,kitűzők
  • csecsebecsék
  • kis táskák,kiegészítők
Kisfiúk:
  • autók
  • szintén könyvek
  • plüssök
  • kispárnák
  • talán jelmezek,és ilyesmik.
Arra gondoltunk,mi magunk visszük be az ajándékokat személyesen,gyönyörűen becsomagolva,masnival,ahogy kell,23-án.
Előtte,huszadika környékén tartanánk egy összejövetelt a boltban,ahol közösen csomagolhatnánk,teakoktél,puncs és hangulatos zene mellett.

A küldeményeket a kedves vidéki felajánlóktól a bolt címén tudjuk fogadni,ott mindig van valaki,aki átvegye,aki pedig személyesen tudja behozni,szintén megteheti nyitvatartási időben.

Szeretettel érdeklődöm tehát,ki az,akinek felkeltette az érdeklődését a dolog?

2 megjegyzés:

  1. Kedves Éva!

    Szívesen beszállunk pár tulitarka, csomózott karkötővel! :)
    Ha lesz még időnk, talán varrunk is pár apróságot.

    Üdv.: Kriszti és Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. Én is szívesen beszállok egy általam varrt párnával. Az lenne az igazán jó, ha kaphatnék egy nevet is hozzá.

    VálaszTörlés